Az augusztus 17-től 22-ig tartó eseménysorozat központja a budai Várban lesz. Itt rendezik meg a X. Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszust, amely a döntéshozók, az illetékes hatóságok, az oktatás, a tudomány, az élelmiszer-ipari vállalkozók és a fogyasztók közös fóruma lesz. Emellett több vidéki városban helyi élelmiszer-bemutatók gazdagítják a programot: 12 helyszínen versenyeznek majd egymással a specialitások, azaz a húsok és húskészítmények. Például: Békéscsabán kolbász- és szalámi-világbajnokság várja az érdeklődőket, Ajak a sertéshúsok világversenyének ad otthont, míg Ónodon böllér-világbajnokság lesz.
A fenntartható élelmiszerlánc alapgondolata, hogy a talajművelés, a növénytermesztés, az állattenyésztés, a húsfeldolgozás, az ételkészítés és a hulladékkezelési lánc akkor biztonságos, ha minden elemét környezettudatosan, a többi elemmel összehangolva működtetik.
Ennek az elvnek az érvényesülése jegyében indította el a világtalálkozó-sorozatot a Foodlawment Egyesület Magyarországon. Az egyesület célja, hogy segítse és támogassa az élelmiszerlánc minden szereplőjének tevékenységét.
(MTI)
Fenik a kést a Tisza Pártban















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!