Sietős ingatlanüzlet a kormányváltás árnyékában

Az új kormány megalakulása után, leváltása előtt három nappal írta alá Kamarás Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója azt a szerződést, amellyel egy legalább félmilliárd forintos budai, XII. kerületi állami ingatlant térítésmentesen átad a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványnak. A MNV volt vezetője szerint a tranzakcióról egyeztetett az állami cég új vezetésével: Halasi Tiborral, az MNV igazgatósági elnökével, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárával, aki viszont nem emlékszik erre.

Magyar Nemzet
2010. 07. 07. 2:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamarás Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. június 12-i hatállyal felmentett vezérigazgatója, Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány társelnöke és a kiemelkedően közhasznú szervezet alelnöke, Kardi Judit szerződést kötöttek egymással június 9-én, egy állami vagyonba tartozó ingatlan ingyenes alapítványi tulajdonba adásáról. Nevezettek Budapest egyik legértékesebb részén, a XII. kerületi Budakeszi úton lévő lakóházról és a hozzá tartozó udvarról állapodtak meg. A Magyar Nemzet birtokába jutott szerződés szerint a 4500 négyzetméter alapterületű ingatlan bruttó értéke 560 millió forint, azt a közalapítvány – az állami vagyonról és a 2010. évi költségvetésről szóló törvények rendelkezései értelmében – kulturális, szociális és hitéleti célra használhatja. A megállapodásnak azonban van két olyan pontja is, amelyek az ingatlan értékesítésére is lehetőséget biztosít. Amennyiben a közalapítvány kulturális, szociális és hitéleti céljait másképp nem tudja ellátni, eladhatja a budai ingatlant az MNV „egyidejű tájékoztatása mellett”. Ha az értékesítés öt éven belül történne, akkor az innen származó bevétel ötven százalékát a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványnak be kellene fizetnie a központi költségvetésbe – írja szerdai számában a Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.