Szeptemberben nyitja meg kapuit a Nobu Budapest étterem a Kempinski Hotel Corvinusban – jelentette be csütörtökön a világhírű láncolat névadója és főszakácsa, Nobu Matsuhisa. A modern japán konyhaművészet remekeit felvonultató étterem konyhájában a hagyományos japán fogásokat ötvözik Dél-Amerika ízvilágával. A mára 21 étteremmel rendelkező Nobu-birodalom, melynek tulajdonosai között Robert De Niro, az ismert színész és Meir Teper filmproducer neve is feltűnik, 1994-ben jött létre. A japán gasztronómia rajongói Közép-Európában elsőként Budapesten kóstolhatják meg Nobu világhírű specialitásait. Meir Teper szerint „olyan világvárosok, mint London, Tokió, Moszkva vagy Los Angeles után Budapest méltán foglalhatja el a helyét a Nobu-birodalomban”.
Az összesen több mint 500 négyzetméter alapterületűre tervezett étteremben helyet kap egy 56 ülőhelyes bár, valamint az összesen 81 fő befogadására alkalmas étkezőhelyiség. A belső teret a világszerte számos Nobu-étterem tervezéséért felelős Rockwell Group álmodta meg. A magyarországi Nobu tulajdonosa, Andy Vajna az étterem megnyitásával új területre, a gasztronómia világába tesz utazást. „Régi tervem válik valóra azzal, hogy Budapesten nyitom meg Közép-Európa első Nobu-éttermét, hiszen nagy rajongója vagyok Nobu Matsuhisa szakácsművészetének.
Büszke vagyok rá, hogy a világ talán legkiválóbb és legnagyobb népszerűségnek örvendő japán éttermét hozhatom el Magyarországra” – közölte Vajna, majd köszönetet mondott Rogán Antalnak (Fidesz) a támogatásért.















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!