Az üstökben ilyenkor ízletes finomságok, vagy éppenséggel gyomorforgató étkek rotyognak, attól függően, hogy kinek mi ízlik. Fő alapanyagként bika-, medve, teve-, strucc- vagy kenguruhere szolgál, amelyet a legkülönbözőbb, elsősorban a környéken termesztett zöldségekkel és fűszerekkel bolondítanak meg, és igencsak változatos formában tálalnak. Van, aki herepizzát készít, van, aki görögös muszakát süt belőle; de akad olyan séf, aki a besamelmártásosra esküszik. Körítésnek általában sült disznókarajt vagy bárányt kínálnak hozzá.
„Ez a fesztivál az élvezetekről, az ennivalóról és a bátorságról szól” – mondja Ljubomir Erovic szerb szakácsmester, aki könyvet írt a herékből készült ínyenc ételekről. Ő a „világbajnokság” fő szervezője.
A tavalyi győztes, Lévai Zoltán a bikaherepörköltöt élteti: szerinte nincs is annál jobb.
A környéken – mint általában a Balkánon – úgy tartják, hogy a here növeli a férfiasságot, mert roppant gazdag a legfontosabb férfi hormonban, a tesztoszteronban.
Mindenesetre a versenyre benevezett, majd jó ízűen elfogyasztott herefalatokat a látogatók tekintélyes mennyiségű sörrel és borral öblítették le.
(bumm.sk)
Támadás ért egy karácsonyi vásárt Ausztriában















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!