Lemondott kormánybiztosi tisztségéről Papcsák

Papcsák Ferenc lemondott az elszámoltatásért felelős kormánybiztosi posztjáról, mivel az összeférhetetlen a zuglói polgármesterséggel. A fideszes politikus lapunknak elmondta: az elszámoltatásra szükség van és folytatódni fog.

MNO
2010. 11. 03. 12:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 29-i hatállyal lemondtam az elszámoltatásért felelős kormánybiztosi posztomról, mivel az összeférhetetlen a zuglói polgármesteri címemmel – mondta az MNO érdeklődésére Papcsák Ferenc. A lemondásomat a miniszterelnökhöz és az illetékes miniszterhez is eljuttattam – tette hozzá.

Papcsák úgy fogalmazott, hogy képviselőként is folytatni fogja az eddigi munkáját, és már a mostani héten is újabb bejelentéseket fognak tenni. Zugló fideszes polgármestere kijelentette: az elszámoltatás folytatódik, és „nem fognak leállni”. Arról, hogy a jövőben ki fog felelni ezért a területért, a miniszterelnök dönt majd – zárta szavait Papcsák.

„A Papcsák Ferenc polgármesteri megbízatása nyomán előállt jogi helyzet megoldásáról napokon belül döntés születik” – tájékoztatott a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter a fentieken kívül még azt rögzíti közleményében, hogy az elszámoltatás és a korrupció felszámolása a nemzeti ügyek kormányának legfontosabb feladatai közé tartoznak.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.