Nos, még mielőtt a hazai élelmiszer-biztonság a Süth-féle hatósági eljárásokhoz hasonlóan a semmibe vezetne, le kell szögezni, hogy ha ez így folytatódik, akkor soha nem lesz rend. Ha egy magyar termelő bélsárral és egerekkel szennyezett csirkehúst szállít a Tescóba, utóbbit azután azon kapják, hogy mindezek ellenére akciósan árulja, és az egész bandát a kiszabható egymilliárd forint helyett 800 ezer forinttal legyintik csupán meg, akkor továbbra is veszélyben vagyunk. Ha a minősíthetetlen higiéniai körülmények között árult mézben a brutális mennyiségű antibiotikum jelenléte a hatóság vezetőjének nem jelent közvetlen élelmiszer-biztonsági kockázatot, akkor maga Bognár Lajos a kockázat. Akkor neki nem a minisztériumban van a helye helyettes államtitkárként, hanem mondjuk a Pannon Honig Kft.-nél. Előkóstolóként.
A teljes cikket itt olvashatja
(Magyar Nemzet, 2010. december 16.)
Törőcsik Mari, Ruttkai Éva, Bodrogi Gyula és Lukács Sándor egy teremben
