17 évig üldözték a gyilkost, Romániában fogták meg

Egy 17 évvel korábbi emberölést derített fel nemzetközi együttműködéssel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Interpol Magyar Nemzeti Irodája és a Budapesti Rendőr-főkapitányság – jelentette be Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. A 36 éves román gyanúsított előzetes őrizetbe vételéről szombaton dönt a Pest Központi Kerületi Bíróság.

MNO
2011. 04. 16. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Valter szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 1994. augusztus 14-én a III. kerületi Csónakház utcában a lakásán öltek meg egy hatvanéves vállalkozót. Az ügyet 1995-ben megszüntették, de a rendőrség tovább kereste az elkövetőt, az országhatárokon kívül is. Az általa hátrahagyott nyomok alapján a román hatóságok és az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Iroda együttműködésében tavaly december 7-én találtak rá Romániában.

Mándi Benedek, az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Iroda munkatársa elmondta, hogy a férfit, akinek az ujjlenyomata megegyezett a tett helyszínén találtakkal, április 7-én fogták el. A román bíróság jóváhagyta a kiadatást. A 36 éves román állampolgárságú, román nemzetiségű férfit április 14-én adták át a magyar hatóságoknak; őrizetbe vették, a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton dönt előzetes letartóztatásáról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.