A kéményig betemette a házat a leomlott löszfal

Leomlott a 10 méter magas löszfal 15 méternyi szélességben Győrújbaráton; a mintegy száz köbméternyi föld egy házat a kéményéig betemetett, kettőt szintén megrongált; személyi sérülés nem történt – tájékoztatta a Magyar Bányászati Hivatal Veszprémi Bányakapitányságának bányafelügyeleti főmérnöke pénteken az MTI-t.

MNO
2011. 04. 15. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eper Gábor elmondta: az omlás helyszínén pénteken tartották meg a szemlét (a löszfal csütörtök este „indult meg” a Mátyás körút 70. számú nyaralóháznál), s megállapították, hogy a három házon kívül még kettő veszélyeztetett. A löszfalnál lévő épületekben tilos tartózkodni – tette hozzá. A nyaralóházakban az omláskor nem volt senki.

Az önkormányzat a területet lezárta, körbekerítette, és az életveszélyre figyelmeztető táblákat helyezett el. Az omlásveszélyes területen áramtalanították az elektromos hálózatot is. A főmérnök szerint a löszfalon repedések láthatók, nem lehet tehát kizárni az újabb omlást. Megítélése szerint a további omlások megakadályozására rézsűt vagy támfalat kellene építeni, vagy le kellene omlasztani a löszfalat kétméternyi magasságig.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.