A volt miniszter memóriája is szelektív? + Videó + Képriport

Szűcs Erika egykori szociális és munkaügyi minisztert hallgatta meg pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai ingatlanpanama ügyében. A miniszter a csütörtökön meghallgatott egykori kormánytagokhoz hasonlóan azt állította: nem emlékszik, hogy szóba került volna az ingatlanértékesítés a dobogókői kabinetülésen.

MNO
2011. 04. 15. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


A második Gyurcsány-kormány eddig meghallgatott miniszterei közül senki sem emlékezett arra, hogy a dobogókői kormányülésen beszéltek volna a moszkvai ingatlanértékesítésről – számolt be a Hír TV tudósítója a Központi Nyomozó Főügyészségről. A péntek délelőtt meghallgatott Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi miniszter szintén nem tudta ezt a történést visszaidézni, ahogy azt sem, hogy ki volt ennek a napirendi pontnak az előterjesztője.

Szűcs Erika újságíróknak azt mondta: Dobogókőn a szociális rendszer átalakítására vonatkozó javaslatait kellett megtennie, és arra koncentrált. A kormányülésre ugyan emlékszik, de azt nem tudja, hogy volt-e szó az ingatlanértékesítésről. A volt miniszter állítása szerint később sem tudott az értékesítésről, mert a miniszterek erről nem kaptak értesítőt.

Várhatóan Szűcs Erika többi minisztertársát is meg fogják hallgatni, aki ott volt Dobogókőn, így valószínűleg Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is sorra kerül majd – közölte a Hír TV tudósítója.

Csütörtökön a nyomozó hatóság Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, Szekeres Imre akkori honvédelmi minisztert és Hiller István akkori oktatási minisztert is meghallgatta tanúként az ügyben. Fazekas Géza szóvivő a meghallgatásról csak annyit árult el, hogy a volt kormányfőt és az egykori szocialista tárcavezetőket a 2008-as dobogókői kormányülés részleteiről kérdezték, amelyen a kereskedelmi kirendeltség eladásának utólagos lepapírozásáról döntöttek. Az épület áron aluli értékesítésével az ügyészség szerint mintegy hétmilliárd forintos kár érte a magyar államot.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.