Csak piacot vásárolt a szlovák húsipari befektető?

Érintettek bevonásával vizsgálják a Penta-csoport magyarországi húsipari felvásárlásait, és lépnek, ha kiderül, hogy csak piacot vásárolt a szlovák befektető – írja Jakab István Magosz-elnökre, parlamenti alelnökre hivatkozva szombati számában a Kisalföld.

MNO
2011. 04. 16. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Penta által megszerzett öt üzem közül gyakorlatilag valamennyi korszerű technológiával rendelkezik, minőségi alapanyagból is elegendő van az országban – áll a cikkben. Jakab szerint „súlyos helyzetet idéz elő”, ha csak azért vette meg ezeket a társaságokat a befektető, hogy Szlovákiába helyezzék át a termelést, és „onnan kívánja egyébként kontrollálhatatlan termékkel a magyar piacot ellátni”. Ezért – tette hozzá – az agrártárca illetékesei, az egyes cégek képviselői és az érintett önkormányzatok bevonásával „folyik a cégcsoport eddigi tevékenységének értékelése”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.