Csehországban tárgyalt az ENSZ-főtitkár

Elsősorban az észak-afrikai arab országokban kialakult helyzetről cserélt véleményt pénteken Prágában Václav Klaus cseh államfő és Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára, aki háromnapos látogatásra érkezett Csehországba.

MNO
2011. 04. 15. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ban Ki Mun személyében tizenkét év után jár újra ENSZ-főtitkár Prágában. „A köztársasági elnök és az ENSZ-főtitkára majdnem egy órán át beszélgetett a nemzetközi helyzetről és az utóbbi hetek időszerű témáiról. Külön figyelmet szenteltek Tunéziának, Egyiptomnak és Líbiának” – közölte a találkozó után Radim Ochvat, a cseh államfő szóvivője.

Az ENSZ-főtitkárt a nap folyamán fogadta a cseh parlament két házának elnöke, Miroslava Nemcová és Milan Stech, illetve Bohuslav Svoboda Prága főpolgármestere. Karel Schwarzenberg külügyminiszter az este díszvacsorát ad a tiszteletére. Ban Ki Mun programjában újságírókkal való találkozó nem szerepel. A hét végén prágai és környékbeli kulturális és történelmi nevezetességeket tekint meg, majd vasárnap Budapestre utazik. Magyarországot követően Ukrajnát és Oroszországot is felkeresi.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.