Egyetlen gól Szolnokon és az Üllői úton is

<p>A sereghajtó Szolnok és a tavasszal eddig egyetlen kapott góllal rendelkező Vasas is 1-0-ra nyert a labdarúgó Monicomp Liga 23. fordulójának pénteki nyitó napján. A MÁV FC Fitos találatával, az angyalföldi egylet Maróti öngóljával zsebelte be a három pontot. A címvédő Debrecen szombat délután fogadja a Siófokot, a listavezető Videoton vasárnap Szombathelyen játszik.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/778063" target="_blank"><strong>• Fradi–Vasas rangadóval indul a hétvégi forduló</strong></a></p>

Pintér Patrick
2011. 04. 15. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

SZOLNOK–ÚJPEST 1-0 (1-0)
Szolnok, Tiszaligeti-stadion, 1500 néző. Vezette: Radványi.

Szolnok: Melnicenko – Milicsics, Máté, Durovics, Vukamanovics – Fitos, Némedi, Búrány, Lengyel (Szalai, 64.) – Zsolnai, Jokics (Balogh P., 86.). Vezetőedző: Simon Antal.

Újpest: Balajcza – Szokol, Takács Z., Rubus, Pollák – Balogh B. (Sitku, sz.), Mitrovics, Tajthy, Lázár – Ahjupera (Magos, 77.), Balajti (Barczi, sz.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerző: Fitos (32.).

Jokics lövése és Vukomanovics szöglete még csak a gólszerzés lehetőségét hordozta magában szolnoki részről, ám előbbit Balajcza védte, utóbbit pedig Balogh B. vágta ki a gólvonalról. A 32. percben aztán már nem volt visszaút az Újpestnek, s Jokics beadását Fitos már a hálóba lőtte. Hiába támadott többet a vendégcsapata a második játékrészben, újabb gólt a Szolnok lőhetett volna, de Durovics fejese a lécről az alapvonalon túlra pattant, Jokicsot pedig Rubus szerelte gólhelyzetben. A sereghajtó így legyőzte a lila-fehéreket.

FERENCVÁROS–VAVAS-HÍD 0-1 (0-0)

Budapest, Albert-stadion, 4000 néző. Vezette: Alvaro García (chilei).

FTC: Haber – Csizmadia, Dragóner, Tutorics, Junior – Morales, Józsi (Miljkovic, 65.), Maróti (Pölöskey, 81.) – Rósa D. – Schembri, Heinz (Sztanics, 75.). Vezetőedző: Prukner László.

Vasas: Németh G. – Balog Zs. (Lázok, 60.), Gáspár, Mileusznics, Katona – Kulcsár, Kovács G., Lisztes (Németh N., 74.), Rezes – Ferenczi, Szilágyi (Beliczky, 77.). Vezetőedző: Komjáti András.
Gólszerző: Maróti (78., öngól).

Remekül védekezett a Vasas az egész mérkőzésen, a Fradinak nem sikerült feltörnie az angyalföldi a reteszt, miközben az első félidő közepén Ferenczi akár vezetést is szerezhetett volna a vendégeknek, de nagy helyzetben Haberbe lőtt. A találkozó hajrájában aztán mégiscsak megszületett a vezető találat: Lázok szabadrúgása után Maróti bombázott a saját kapujába. Az összecsapást ezzel a góllal meg is nyerte a Vasas.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.