Elfogtak egy mohácsi uzsorást

Előzetes letartóztatásba helyeztek pénteken egy mohácsi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy ötvennyolc embernek adott esetenként ötven százalékos kamatra kölcsönt – közölte a rendőrség a honlapján.

MNO
2011. 04. 15. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mohácsi rendőrök még kedden fogták el a büntetett előéletű férfit, aki azóta beismerő vallomást tett, a bíróság pénteken rendelte el előzetes letartóztatását. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy névtelen levélíró hívta fel a nyomozók figyelmét még márciusban arra, hogy a férfi uzsorakamatra ad kölcsönt.

Az adatszerzés után kiderült, hogy a középkorú férfi több magánszemélynek különböző pénzösszegeket adott, és esetenként 50 százalékos kamattal kapja azokat vissza. A lakásán tartott házkutatáson a nyomozók egy kockás füzetet is találtak, abban név szerint részletezte az adósokat. A rendőrök a napokban felkeresik, és tanúként kihallgatják őket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.