Felgyújtották azt a tábort, ahol Hodorkovszkijt őrizték

Elégedetlen elítéltek vasárnapra virradó éjszaka felgyújtották azt a büntetőtábort, ahol Mihail Hodorkovszkij töltötte büntetését: az intézmény szinte teljesen leégett.

MNO
2011. 04. 17. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajkálon túli területen, Krasznokamenszkben lévő tábor lakói fáklyákkal gyújtották fel elsősorban a hálóépületeket, de a száraz, szeles időben a tűz gyorsan terjedt, s a tűzoltóknak csak néhány létesítményt sikerült megmenteni.

A közlés szerint a több mint ezer foglyot felsorakoztatták a tábor központi terén, téli ruhát adtak ki nekik, és igyekeznek őket addig is ellátni élelemmel, amíg elszállítják őket más büntetés-végrehajtási intézményekbe.

Az IK-10 jelzésű, most leégett táborban töltötte büntetését Mihail Hodorkovszkij, az időközben feldarabolt Jukosz olajkonszern volt főrészvényese, egykor Oroszország leggazdagabb embere 2005-ben történt elítélésétől 2007-ig, amikor az ellene indított újabb eljárás kapcsán újra vizsgálati fogságba, vagyis fegyházi körülmények közé helyezték. A második ítéletet tavaly december végén hozták meg, de még nem jogerős.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.