Füstbombákat és petárdákat dobáltak a tüntetők az Andrássyn + Képriport

Több füstbombát, illetve jelzőrakétát dobtak el a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei által meghirdetett fővárosi demonstráción felvonuló tűzoltók, és több tűzcsapot is megnyitottak.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/778362" target="_blank"><strong>• Több ezren vonulnak a parlament elé + Videó</strong></a>

MNO
2011. 04. 16. 10:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat délelőtt az Andrássy út Oktogon és Opera közötti szakasza egy időre teljesen füstbe borult, a megnyitott tűzoltócsapokat a rendőrök lezáratták, de például a Nagymező utcánál még mindig ömlik a víz az utcára. A Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera között minden tűzcsaphoz egy-egy rendőrt állítottak. A tüntetők petárdákat is dobáltak, az akciót üdvrivalgással fogadták a menet résztvevői. Közben a tűzoltó-szakszervezet vezetői felszólították kollégáikat, ne használjanak jelzőeszközöket.

A tűzcsapokat nyitogató tűzoltóknak társaik azt kiabálták: „szép volt, fiúk”, míg a rendőröknek azt, hogy „gyertek velünk!”. A vonuló tömeget turisták fotózták, az utcákban lakók a nyitott ablakokból integettek.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke azt kérte, tegyék el a demonstrálók a tűzoltóbaltákat, mert az ombudsmani hivatal jelen lévő képviselői szerint fegyvernek minősülnek, és emiatt eljárás indítható a tüntetők ellen. „A fiúknak papírjuk van arról, hogy időszakonként ellenőrizniük kell a tűzcsapok állapotát, és ők ennek tesznek eleget”. A füstbombákra utalva pedig megjegyezte: háromezer embert nem ellenőrizhet, mi van náluk.

Az Alkotmány utcában kezdetét vette a vasárnap reggelig tartó figyelemfelkeltő demonstráció, először a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendvédelmi dolgozókról, így tűzoltókról, rendőrökről és katonákról emlékeztek meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.