Hamburgból érkezik az első charterjárat

Hamburgból érkezik meg kora délután a nyári repülési szezon első charterjárata a sármelléki FlyBalaton repülőtérre.

MNO
2011. 04. 16. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lufthansa gépe a német tulajdonú, hévízi központú Mutsch Ungarn Reisen Kft. szervezésében száll le a Balatonnál, de a délután folyamán a düsseldorfi, a berlini és a frankfurti járat is követi. Őszig Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, míg Berlinből és Hamburgból kéthetente szombaton közlekednek a járatok a Balaton és a német nagyvárosok között.

Mihálka Tibor, a repteret üzemeltető FB Airport Kft. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója csütörtökön arról számolt be az MTI érdeklődésére, hogy április 20-tól újabb három német városból, Drezdából, Erfurtból és Lipcséből érkeznek további charterjáratok. A Hamburg Airways 150 fős kapacitású Boeing 737-es gépei az ugyancsak német Salomon Reisen megbízásából repülnek kéthetenként a Balatonhoz.

Hogy idén mekkora utasforgalom várható a sármelléki repülőtéren, az nagy mértékben függ attól, hogy a Ryanairrel és egy egyelőre meg nem nevezett oroszországi légitársasággal mikor sikerül megállapodást kötni. A vége felé járnak a tárgyalások arról, hogy az eddigi téli időszak helyett már nyáron visszatérjenek az orosz chartergépek a Balatonhoz, sőt Moszkván kívül akár más orosz nagyvárosból is fogadhat hamarosan gépeket a légikikötő. Hasonlóképpen nem zárultak le a tárgyalások a Ryanair-rel, bár az már bizonyos, hogy a nyári szezon indulásával együtt még nem jönnek az ír fapados gépei.

A tavaly mintegy 25 ezer utast fogadó FlyBalatonra az idén nagyjából ugyanennyi vendéget várnak, de az orosz charterek kora nyári visszatérése jelentősen növelhetné a reptér forgalmát. Az a céljuk, hogy 3-5 éven belül elérjék a gazdaságos működtetéshez szükséges 250-300 ezres forgalmat, de ehhez menetrend szerinti járatok indítására is szükség van – közölte Mihálka Tibor.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.