Jöhet a legnépszerűbb túra

Szombaton reggel hat órától indul Tatabányán a Jubileum parkból a 30. Gerecse 50, az ország legnagyobb, legnépszerűbb teljesítménytúrája.

MNO
2011. 04. 15. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők 20 és 10 kilométeres távokat is kitűztek, és az útvonalat is újrafestették. Az 50 kilométeren indulókat új, négyszínű tűzzománc jelvénnyel jutalmazzák, a 20 és 10 kilométer megtétele után célba érkezőket jelvénnyel várják. Nevezni fél kilencig lehet, a leghosszabb távon a szintidő 12 óra, az időjósok szerint kellemes kirándulóidő lesz.

A túrát tilos kerékpárral teljesíteni, és kutyával sem szabad nekiindulni a Gerecse 50-nek. Az útvonalon tíz ellenőrzőpontot állítottak fel, a legnehezebb szakaszoknál egészségügyi állomásokat alakítottak ki. A tapasztalatok szerint a leggyakrabban a kényelmetlen cipő miatt kell idő előtt feladniuk a távot a túrázóknak.

Az első túrát 1982-ben rendezték meg, amikor 415-en vágtak neki az útvonalnak, a Gerecse 50-et fennállása óta csaknem 50 ezer ember teljesítette.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.