Két férfi is felgyújtotta magát

Felgyújtotta magát egy férfi egy szibériai bíróságon pénteken, mert a testület ítélete értelmében nem kaphatta vissza bevont gépjármű-vezetői engedélyét – számolt be a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

MNO
2011. 04. 15. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önégetés következtében lángra kapott az épület is, és az öngyilkoson kívül életét vesztette a bíró egyik segédje, öt másik bírósági alkalmazott pedig égési sérüléseket szenvedett el a kelet-szibériai krasznojarszki terület egyik településén. Az egyik sérült testfelületének 90 százaléka megégett.

Ugyancsak pénteken az orosz Távol-Keleten lévő Bjelogorszk egyik klinikáján szintén önégetéssel vetett véget életének egy 60 éves férfi. Az ő tettének oka az volt, hogy az orvosok nem igazolták, hogy egészségi állapota miatt már nem munkaképes. A férfi korábban többször kérvényezte a gyógyintézetben rokkantnyugdíjassá nyilvánítását, de nem volt hajlandó magát orvosi vizsgálatnak alávetni, enélkül pedig nem állították ki az igazolást. Pénteken a férfi – a sokadik elutasítás után – benzint öntött ruhájára, majd felgyújtotta magát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.