Könyörögnek Guardiolának, hogy maradjon

A Barca szombat esti, Villarreal elleni győztes meccsén a katalán csapat szurkolói egyértelműen Pep Guardiola tudtára adták, hogy nem szeretnék, ha távozna tőlük. Guardiola ugyanis ezt nyilatkozta az olasz RAI sportcsatornájának, amelyben úgy fogalmazott, hogy szerinte hamarosan lejár az ideje a csapatnál.

2011. 04. 03. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interjú éppen április elsején jelent meg, ezért bár sok médium átvette, kivártak az értékeléssel, mert Guardiola február végén írta alá újabb egy évre szóló szerződését a Barcánál. Az edzőnek is fiatal – csupán 40 éves – és ritka nagy sikereket arató futballszakember így magyarázta távozási szándékát: „Jövőre leszek négy éve a csapatnál, és neked kell megérezned, hogy mikor kell távoznod.” Ő maga nagyon jól érzi magát ugyan, de megérti, hogy nehéz sokáig megmaradni egy ilyen nagy klubban.

A Barcelonának nagyon bátornak kell lennie, hogy ennyi ideig megtartson egy edzőt, mert a játékosok is belefáradnak az edzőbe, de az edző is a játékosokba. Guardiola az interjú során csak a Bresciában eltöltött idejéről volt hajlandó beszélni – amióta a Barca edzője lett, nem adott személyes interjút egyetlen médiumnak sem (a szerk.) –, de néhány rövid mondat erejéig szóba hozta a Barcelonát is.

Az idegenbeli meccsen a Barca szurkolói nem áprilisi tréfának tekintették az interjú legfontosabb üzenetét, ezért a castellóni Madrigal-stadionnál rá várók kórusban kiáltozták a csapat buszából kiszálló edzőnek: Guardiola, maradj!

(rai.it – Olaszország, marca.com, elmundodeportivo.es, abc.es, lavanguardia.es – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.