Kristóf Attila: (mennyit igyunk )

MNO
2011. 04. 16. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Restellem bevallani, de nekem sosem jutott eszembe, hogy írás előtt lehajtsak néhány deci törkölyt vagy szippantsak egy kevés angyalport. Még jobban restellem, hogy életemben egyetlenegyszer sem voltam részeg, nem is szipuztam be, s így soha nem juthattam ihletett állapotba. Ez valószínűleg jellemhiba, s azzal együtt akadály az igazság amúgy is rögös útján. Lehet, hogy ebből kifolyólag nem vittem semmire? Ugyanis az világos előttem, hogy a pia igazi összetartó és közösségteremtő erő, sőt a szellem szabad szárnyalását is minden bizonnyal elősegíti. Tehát való igaz: a művészetekkel, írással foglalkozó ember hatásfokát növeli, midőn minden különösebb aggályoskodástól megszabadítja, olyannyira, hogy saját igazságát tündöklő fényben látja ragyogni, és képzeletét a józanság kalodájából kiszabadítja.

(Magyar Nemzet, 2011. április 16.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.