Mégis megvennék a városi fűtőművet

Nem mondott le Miskolc a városi fűtőmű (Mifű) megvásárlásáról, az MVM Zrt. és a Miskolci Hőszolgáltató (Mihő) Kft. között folyamatosan zajlanak a tárgyalások arról, hogy a 2008. októberében kötött szerződést lezárják és hogy új alapokkal induljanak az erőmű megvásárlásért – közölte Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel pénteken.

MNO
2011. 04. 15. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő Észak-Magyarország című napilap pénteken azt közölte: mégsem veszi meg a városi fűtőerőművet a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Mihő az MVM Zrt-től, erről döntött csütörtöki zárt ülésén a közgyűlés. Ezt a szóvivő cáfolta.

Az MVM – amely 99,6 százalék tulajdoni hányaddal és 75 százalék szavazati joggal rendelkezik a Mifűben – 2007-ben jelentette be, hogy értékesíteni akarja tulajdoni hányadát. Erre jelentkezett az Elmib, azonban igényt tartott a tulajdonrészre a kisebbségi tulajdonos is, a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding érdekeltségébe tartozó Mihő Kft. Az MVM több mint 16 milliárd forint erőművi beruházással jutott többségi tulajdonhoz a Mifűben. Az 50 megawatt teljesítményű kombinált ciklusú fűtőművet 2006-ban adták át.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.