Megvédenék a papokat

Balás Béla kaposvári megyés püspök a papok védelmében Gelencsér Attilához (Fidesz–KDNP), a megyei közgyűlés elnökéhez fordult – írta hétfői számában a Somogyi Hírlap, a Kaposvári Egyházmegye kommunikációs felelősének tájékoztatása nyomán.

MNO
2011. 04. 18. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Iván címzetes prépost a lapnak elmondta: a püspök a mesztegnyői plébánost ért támadás kapcsán fogalmazta meg levelét, melyben együttgondolkodásra kérte a közgyűlés elnökét arra vonatkozóan, hogy mit tudna tenni a megye, illetve mit tehetnének a települések polgármesterei a papok védelméért.

A lap beszámolója szerint jól van, és vasárnap tartotta a bántalmazása óta az első miséjét Mesztegnyőn Galambos Ferenc plébános, akit csaknem két hete álarcosok támadtak meg és vertek össze a lakásán. A rablók több millió forintot reméltek, végül nyolcezer forinttal menekültek el.

A címzetes prépost a közgyűlés elnökéhez írt levél kapcsán elmondta: a megyés püspök felsorolta az elmúlt évtizedben történt, plébániák elleni bűncselekményeket, kezdve a jutai és a balatonkeresztúri papgyilkosságokkal, folytatva az egyházmegyében történt betörésekkel, zárva a sort a mesztegnyői plébános bántalmazásával.

Balás Béla az erőszak elleni összefogás kapcsán kitért a pedagógusok, az orvosok, az újságírók és más, olyan foglalkozásúak védelmére is, akik jobban ki vannak téve a támadásoknak – közölte Kiss Iván, egyúttal jelezve: a tárgyalások során szó lesz a betörések, támadások elleni technikai védekezés lehetőségeiről is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.