Mindenki sírásó akar lenni

A Valenciai közösséghez tartozó Castellón provinciában az egyik kisváros temetője a válság előtt valósággal vadászta a sírásókat, de most 86 jelentkező közül kell választania a vezetőségnek a két megüresedett posztra.

2011. 04. 16. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol El Mundo valenciai rovata is újabb ágazatban érzékeltette az EU-ban kiugróan magas spanyolországi munkanélküliség különös helyzeteit. Castellón provincia hónapokig vezette a spanyolországi munkanélküliségi mutatókat, pedig a válság 2007-es kitörése előtt még teljes volt a foglalkoztatottság.

A válság előtt még valósággal vadászniuk kellett a sírásókat, most viszont fordult a helyzet. Tökéletesen kifejezi a 180 fokos fordulat drámaiságát, hogy a még mindig elég kemény fizikai munkára jelentkezők között négy asszony is akad.

(elmundo.es – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.