Rabszolgasorban tartották őket

Harmincöt, rabszolgasorban tartott román mezőgazdasági dolgozót szabadított ki a rendőrség Dél-Görögországból a héten, az embereket gyümölcsszedésre alkalmazták – közölték biztonsági források pénteken.

MNO
2011. 04. 16. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üggyel kapcsolatban két románt és egy görögöt letartóztattak csütörtökön, három románt pedig keresnek. A dolgozóknak melegházi epret kellett szedniük, és 25 eurós napibért, valamint szállást ígértek nekik. Valójában fegyveres őrök kényszerítették őket munkára, és alkalmi tákolmányokban szállásolták el őket a melegházak közelében. A banda kihasználta, bántalmazta őket, és elszedte a fizetésüket.

A többnyire a Balkánról és az indiai szubkontinensről érkező idénymunkásokat gyakran kihasználják Görögországban. 2008-ban több százuk sztrájkolt rabszolgaságot idéző munkakörülményeik ellen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.