Sikeres volt a kísérlet

Az amerikai hadsereg pénteken bejelentette, hogy sikerrel végrehajtotta eddigi legnehezebb rakétaelfogó kísérletét: Lockheed Martin és a Raytheon rendszerek alkalmazásával lelőtt egy közepes hatótávolságú ballisztikus célpontot a Csendes-óceán fölött.

MNO
2011. 04. 15. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pentagon rakétavédelmi hivatalának (MDA) közleménye szerint a kísérlet megmutatta, mire képes első szakaszában az új megközelítés, amelyet Barack Obama elnök rendelt el 2009-ben Európa és az ott állomásozó amerikai erők védelmére. Ez volt „az eddigi legnagyobb kihívást jelentő teszt”, először fogtak el egy hajóról indított, Lockheed gyártmányú Aegis védelmi rendszerrel egy 3000 kilométernél nagyobb hatótávolságú céltárgyat.

Ugyanakkor ez volt az első Aegis-kísérlet, amely egy másik, távoli radarállomás által gyűjtött adatokra támaszkodott. „Az, hogy távoli radar adatainak felhasználásával tudunk szembeszállni egy ballisztikus rakéta fenyegetésével, nagyban növeli a (Raytheon által gyártott) SM-3 rakéta harci mozgásterét és a védett területet” – hangzik a közlemény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.