Szilvásyt harminc különleges csemetéjéről faggatták + Képriport + Videó

Gyanúsítottként hallgatták ki Szilvásy Györgyöt a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. A Gyurcsány-kormány titokminisztere ellen most hamis tanúzás miatt indult büntetőeljárás a Benedek Fülöp ellen folytatott perrel összefüggésben. <br />

MNO
2011. 04. 15. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír TV felvételét!


Az agrártárca egykori szakállamtitkárát magánokirat-hamisítással és hűtlen kezeléssel vádolják azért, mert 2006-ban saját céljára rendelt facsemetéket, amelyeket közpénzből, fiktív tanácsadói szerződések útján fizetett ki. Benedek az ügyészség szerint az ügylettel több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek. Szilvásy az ügyészségi nyomozók kérdésére akkor azt állította, hogy kifizette azt a 30 különleges gesztenyefa-csemetét, amit Benedek Fülöp szerzett neki.

A Hír TV kérdésére Szilvásy György azt mondta, hogy nem tudja, miért idézték be. A volt szocialista titokminiszter szerint az értesítőben „semmit” nem írtak, ezért nem tudja, hogy meggyanúsítják-e.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette a hírTV korábbi értesülését, miszerint gyanúsítottként hallgatták ki Szilvásy Györgyöt. A szocialista politikust két és fél órán keresztül faggatták – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója. Az ügyről későbbre ígért részleges tájékoztatást az ügyészség.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.