Túljelentkezés a debreceni óvodákban

Túljelentkezés van az idén a debreceni óvodákba: 350 gyerekkel többen jelentkeztek, mint a korábbi években, így az önkormányzatnak összesen 1867 új óvodást kell elhelyeznie, ami okoz némi problémát – mondta Kósa Lajos (Fidesz) polgármester.

MNO
2011. 04. 16. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városvezető a szülők megnyugtatására azonban elmondta: bár 125-en elutasító levelet kapnak a napokban, minden gyereket el tudnak helyezni. Ehhez legfeljebb 30-ra megemelik a csoportok létszámát, illetve olyan óvodákat is felajánlanak a szülőknek, ahol még van üres hely – tette hozzá a polgármester.

Jelenleg öt önkormányzati óvodában összesen 55 szabad férőhely van, további 70-et pedig egy alapítványi óvodában tudnak biztosítani – jegyezte meg Kósa Lajos, hozzátéve, hogy még az idén megkezdik egy 70 személyes új óvoda építését is. A csoportlétszámok megemelése 35 óvodát érint, ezekben a mostani 25 helyett 27 és 30 között lehet az idei évtől a maximális létszám – közölte Kósa Lajos.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.