Ünnepség keretein belül tettek esküt a romániai magyarok

Bukarestben pénteken először rendeztek állampolgári eskütételi ünnepséget a honosításért folyamodott romániai magyarok egy csoportja számára.

MNO
2011. 04. 15. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bukaresti magyar nagykövetség épületében rendezett ünnepség immár a harmadik Romániában, hiszen március közepén Csíkszeredában Kövér László házelnök, valamint Kolozsváron Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében már letette az állampolgári esküt az igénylők egy része, köztük az erdélyi magyarság néhány neves vezető képviselője.

A pénteken esküt tevők közül néhányan elmondták, hogy elsősorban a jövőbeni munkalehetőségek reményében kérvényezték a magyar állampolgárságot. Egy sepsiszentgyörgyi fiatalember például az MTI-nek elmondta: ha nem is a közeli jövőben, de szeretne majd Magyarországra, esetleg onnan tovább is utazni. Hozzáfűzte azonban: semmi nem sürgeti, ugyanígy nem sietnek azok a földijei sem, akik tervezik, de még nem nyújtották be igénylésüket. Egy Bukarestben élő kézdivásárhelyi származású pár elárulta, hogy hamarosan szeretnének ideiglenesen áttelepülni Magyarországra, és ott egy darabig munkát vállalnának.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.