22 huligánt vettek őrizetbe

A lengyel rendőrség 22 huligánt vett őrizetbe abból a több mint hetvenből, akik a hatóság szerint részt vettek a labdarúgó Lengyel Kupa múlt keddi döntőjét követő rendbontásban.

MNO
2011. 05. 10. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jóval több randalírozó szurkolót azonosítottunk, de egyelőre 22-t találtunk meg, a közeljövőben folytatódnak az előállítások” – jelentette be kedden Mariusz Sokolowski, a rendőrség szóvivője. A Legia Warszawa és a Lech Poznan összecsapását követően – amelyet 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re a varsói csapat nyert meg – több száz maszkos drukker rohant be a pályára, akik összecsaptak a rendőrökkel. A hatóság gumilövedékekkel és vízágyúval próbált rendet tenni, a győztes gárda hívei korlátokat és székeket törtek össze.

A rendbontás miatt a Legia és a Lech egy-egy mérkőzést köteles zárt kapuk mögött rendezni. Andrzej Seremet államügyész pedig azt javasolta, a jövőben szigorítsák a szabályokat, és ne engedjék a szurkolóknak, hogy maszkokat és csuklyákat viseljenek a sporteseményeken.

Lengyelország Ukrajnával közösen ad otthont a jövő évi Európa-bajnokságnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.