305-tel száguldott a Grand Canyon fölött + Képek

Nyolc percen állt szállt a Grand Canyon felett testre szabott lökhajtásos ruhájában Yves Rossy – jelentette be kedden a svájci repülőember szponzora, a Breitling óragyár.

MNO
2011. 05. 11. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossy szombaton hatvan méterre a kanyon pereme felett a hualapai rezervátumban hasította a levegőt. A svájci az eredetileg péntekre tervezett nyilvános repülését lemondta, mert úgy gondolta, hogy az gyakorlás nélkül túlságosan kockázatos lenne az ismeretlen terepen. Az amerikai Szövetségi Légügyi Igazgatóság ugyanis kevesebb mint egy órával a tervezett indulás előtt adta meg az engedélyt.


A Breitling szerint Rossy szárnyalásának sebessége elérte az óránkénti 305 kilométert is, mielőtt ejtőernyővel leereszkedett a kanyonba. A svájci élete egyik legnagyobb élményének nevezte a vállalkozást.


Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.