3,1 milliárdos fejlesztés a soproni kórházban

Aláírták az Aktív ellátás centralizációja a Soproni Erzsébet Oktató Kórházban című pályázat támogatási szerződését, így a közeljövőben megkezdődhet a 3,1 milliárd forintos fejlesztés – közölte a megyei jogú város önkormányzata kedden.

MNO
2011. 05. 10. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző nap, az Új Széchenyi-terv keretében aláírt támogatási szerződés értelmében a projekt összköltségének alig másfél százalékát – 350 millió forintot – kell a városnak állnia. A fejlesztés eredményeként egy új, 7810 négyzetméteres központi diagnosztikai tömböt alakítanak ki; ennek emeletére költözik a neurológiai és a stroke-, valamint az emésztőrendszer betegségeivel foglalkozó gasztroenterológiai osztály, 44-44 ággyal.

A közleményben felhívták a figyelmet arra: a neurológiai és stroke-osztály jelenleg a sürgősségi és a radiológiai diagnosztikai ellátásnak otthont adó központi műtéti és diagnosztikai tömbtől távol helyezkedik el, ezért a betegellátás megkönnyítése érdekében fontos, hogy közelebb költöztessék ezt a stratégiailag fontos szakmát. A projekt a jövő év december 31-ig zárul le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.