A hajléktalanok is csatlakoznak a munkához

Üdvözölte a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) , hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. hajléktalan embereket „tényleges, hasznos munkára” alkalmaz, és a kezdeményezéshez a Fővárosi Önkormányzat más közszolgáltató cégei is csatlakoznának.

MNO
2011. 05. 11. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BMSZKI szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. úgy döntött, hogy aluljárók takarítására 50 embert vesz fel a budapesti hajléktalanszállók lakói közül. A két ütemben felvett munkavállalók május 3-án és június 1-jén kezdték, illetve kezdik meg munkájukat – fejtették ki. Mint írták, a BMSZKI Dózsa György úti álláskereső irodájában három munkanap alatt 104 hajléktalan jelentkezett az állásokra.

A jelentkezőket az FKF Zrt. és a BMSZKI vezetői tájékoztatták a munkavégzésről, a munkavállalókkal szemben támasztott elvárásokról és a felvétel feltételeiről – tették hozzá. Az első ütemben hét nő és 21 férfi kezdte meg a munkát a hónap elején. Mindannyian örültek a lehetőségnek, és nem érezték „alantasnak” vagy szégyellnivalónak ezt a tevékenységet – tudatta az intézmény –, annak ellenére, hogy középfokú végzettségük vagy szakmunkás-bizonyítványuk van.

Az érettségizetteknek továbblépési lehetőséget is tud kínálni az FKF Zrt. – jegyezték meg. A BMSZKI hangsúlyozta: a belépés napjától BKV-bérlettel, a próbaidő után pedig egyéb kafetéria-juttatásokkal támogatja a munkavállalókat az FKF Zrt. A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel, a Főkert Nonprofit Zrt.-vel és más közszolgáltató cégekkel is tárgyalnak a hajléktalanok foglalkoztatásának segítéséről – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.