A javaslat megteremti a következményekkel járó ellenőrzést

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága általános vitára alkalmasnak tartotta keddi ülésén az Állami Számvevőszékről (ÁSZ) szóló törvényjavaslatot, amelyet a gazdasági és informatikai bizottság nyújtott be, nem támogatta ugyanakkor a Nyikos László és Bödecs Barna (Jobbik) által az ÁSZ-ról egyéni indítványként benyújtott törvényjavaslat tárgysorozatba vételét.

MNO
2011. 05. 10. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rogán Antal (Fidesz), a gazdasági bizottság elnöke elmondta: a bevált elemeken nem kívántak változtatni, az ÁSZ azonban számos területen nem tudta feladatát betölteni, ezért számos változtatásra szükség volt. A hivatali típusú számvevőszék megmarad, de erősebb jogosítványokkal; a törvényjavaslat megteremti a következményekkel járó ellenőrzést, amihez a Btk. módosítása kapcsolódik – ismertette.

Nyikos László, a költségvetési bizottság elnöke fércmunkának nevezte a gazdasági bizottság javaslatát. A két javaslat közötti koncepcionális különbség szerinte, hogy az általuk benyújtott tervezet nem javasolja az ÁSZ-nak a helyi önkormányzatok ellenőrzését; ez jellemzően kormányzati feladat, a Belügyminisztériumnak kellene átvennie – mondta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.