A lázadók kétnapi harc után elfoglalták Miszráta repülőterét

Nehéz harcok után elfoglalták Miszráta repülőterét szerdán a líbiai felkelők, és sok zsákmányt ejtettek a visszavonuló kormánycsapatoktól – jelentették a hírügynökségek. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/783301" target="_blank"><strong>• A parlamentet és a tévészékház épületét is támadják</strong></a>

MNO
2011. 05. 11. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felkelők beszámolója szerint két napon át folytak az összecsapások, mire sikerült teljes ellenőrzésük alá vonni a két hónapja ostromlott város déli határánál lévő repteret. A kormányerők hátrahagyott harckocsijait a több száz fős fegyveres tömeg ünnepelve felgyújtotta. „Ez nagy győzelem… Kadhafi erőinek az erkölcsi tartása nagyon meggyengült, miután többször is vereséget szenvedtek” – mondta az egyik fegyveres, aki már a főváros, a mintegy 180 kilométerre nyugatabbra fekvő Tripoli felszabadításának tervéről beszélt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.