A memóriakártya buktatta le a tolvajt

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy hajdúhadházi férfit, aki nagy értékű szerszámgépeket, fényképezőgépet, bankkártyát és személyes okiratokat lopott el egy teherautóból 1,7 millió forint értékben Debrecenben. Az ügyben újabb gyanúsítások várhatók – közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 09. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: május 2-ára virradóra vitték el az értékeket egy kisteherautóból. Három nappal később a nyomozók Hajdúhadházon igazoltattak egy „általuk jól ismert személyt”, akinél egy SD kártyát találtak. Az egyik nyomozó a saját mobiltelefonjába helyezte a kártyát, amelyen a férfi által mondott családi fotók helyett a Debrecenben ellopott ipari gépek voltak lefényképezve.

A 34 éves gyanúsítottat – aki januárban szabadult a börtönből – előállították, majd kiderült, hogy több embert bevonva igyekezett jutalék ellenében túladni a gépeken. A nyomozás során további érintetteket is találtak, akiknek a férfi elmondta, hogy ő követte el a bűncselekményt, és a szerszámokat fel is ajánlotta megvételre. Az elvitt gépek egy részét a rendőrség megtalálta Hajdúhadház területén, egy nagyobb füves, gazos területen, szőnyeggel letakarva. A megtérült kár körülbelül egymillió forint. A Debreceni Városi Bíróság vasárnap elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, a rendőrség pedig vizsgálja, hogy a férfi részt vett-e egyéb bűncselekményben – tette hozzá Vezendi Jánosné.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.