A nehézségek ellenére sem mondtak le róla

Csaknem 120 kiállító részvételével, immár 18. alkalommal rendezik meg Békéscsabán, a Csaba Expót – közölte a szervező Expo-Team Kft. vezetője az MTI-vel szerdán.

MNO
2011. 05. 11. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váradi Zoltán elmondta: a május 19. és 22. közötti általános jellegű kiállítást már hagyományosan a városi sportcsarnok 1500 négyzetméteres fedett és tízezer négyzetméteres külső területén rendezik meg. A kiállítók száma ugyan a korábbi évek rekordnak számító, több mint 400-as részvételéről a harmadára csökkent, mégsem mondtak le a megrendezésről. Szerinte ugyanis a nehéz gazdasági helyzet ellenére a térségi kis- és középvállalkozásoknak meg kell mutatniuk magukat annak érdekében, hogy a későbbiekben megrendeléshez juthassanak. Az idei expó szervezése során ezért nemcsak magának a kiállításnak a lebonyolítására koncentráltak, hanem olyan kísérő kulturális és zenei programokra is, amelyek növelhetik a vásár látogatottságát.

A cégvezető felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években sorra megszűntek a vidéki, úgynevezett regionális vásárok, ám ők ezt már csak azért sem kívánják abbahagyni, mert a 18 éves tradíció kötelezi a szervezőket. Váradi Zoltán szólt a békéscsabai kiállítás nehézségeiről is: „lehet, hogy a gazdasági fellendülés bizonyos jelei érzékelhetőek a Dunántúlon, ám mindebből, egyelőre semmit nem profitál Békés megye” – szögezte le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.