A növekvő bűnözés miatt ismét ellenőrzések a határokon

Dánia felújítja a határellenőrzést Németországgal és Svédországgal közös határain – közölte szerdán Claus Hjort Frederiksen dán pénzügyminiszter, miután a kormány megállapodott erről az egyik szélsőjobboldali párttal.

MNO
2011. 05. 11. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megállapodtunk arról, hogy mielőbb visszaállítjuk a dán határokon a vámellenőrzést” – nyilatkozta újságíróknak Hjort Frederiksen, aki szerint ez két-három héten belül megtörténik. „Az elmúlt években azt láttuk, hogy növekszik a határok átjárhatóságával összefüggő bűnözés” – indokolta a lépést, amely azonban a schengeni megállapodás keretén belül marad. A kormányt kívülről támogató, szélsőséges Dán Néppárt szerint az ellenőrzéssel sikerül majd megfékezni az illegális bevándorlás és a szervezett bűnözés növekedését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.