A testrészeket zsákokba rakta, és éjjel egy nádasban elrejtette

Vádat emelt kettős emberölés miatt az órásgyilkosság vádja alól felmentett férfi ellen az ügyészség szerdán.

MNO
2011. 05. 11. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt F.-Sz. Attila ellen – közölte Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel. Az MTV Híradó szerint a férfi azonos a Fő utcai órásgyilkosság vádja alól jogerősen felmentett Földes-Szabó Attilával. A vádlott 2005-ben kábítószerrel kezdett el kereskedni. Ennek során 2007-ben üzleti kapcsolatba került D. Kornéllal és K. Zsolttal – írta a szóvivő közleményében.

A vádlott 2008-ban pénzzavarba került, illetve elszámolási vitába keveredett D. Kornéllal, de 2008 májusa körül mégis megállapodtak abban, hogy ismét társulnak. Május 15-én találkoztak a vádlott III. kerületi bérelt házában. Földes-Szabó Attila korábban megtudta, hogy D. Kornél a lakásán nagyobb összegű pénzt, valamint nagy mennyiségű kábítószert tart, ezért elhatározta, hogy a sértetteket megöli, majd megszerzi a pénzt és a drogot. A vádlott a találkozóra érkező férfiakat a ház konyhájában két-két célzott lövéssel megölte. Ezután a holttesteket feldarabolta, a testrészeket műanyag zsákokba rakta, és éjjel Balatonboglár és Balatonlelle között egy nádasban elrejtette. Később megpróbálta a bűncselekmény nyomait eltüntetni: a házat kitakarította, áldozatainak értéktárgyait pedig különféle helyeken utóbb értékesítette – olvasható a közleményben.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, az eljárást a Fővárosi Bíróság folytatja. Az MTV Híradója emlékeztet arra, hogy Földes-Szabó Attilát az órásgyilkosság ügyében bizonyítatlanság hiányában mentette fel a Fővárosi Ítélőtábla. A férfi az előzetes letartóztatásban töltött időért az államtól 25 millió forint kártérítést kapott, és abból az összegből hozott létre kábítószer-kereskedő hálózatot. Az MTV Híradó szerint mivel az 1999-es Fő utcai órásgyilkosság és a dílerek kivégzése több ponton hasonlóságot mutat, és a korábbi ügy még nem évült el, a Nemzeti Nyomozó Iroda bármikor újra megnyithatja a már jogerősen lezárt ügy aktáit.

A rendőrség 2009 decemberében azonosította a Balatonlellén megtalált emberi maradványokat, és a Fő utcai órásgyilkosság vádja alól jogerősen felmentett férfi lett a gyanúsított. A két férfit másfél évig eltűntként keresték – mondta akkor a rendőrség illetékese. Földes-Szabó Attila elismerte, hogy nála volt a két férfi, de állítása szerint tőle távoztak. A gyanúsított később Belgiumba költözött, ahonnan többször is Magyarországra látogatott. Az egyik alkalommal a vámosok elfogták, mert jelentős mennyiségű marihuánát próbált átcsempészni a határon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.