Adatszivárgást észleltek a Facebookon

A Facebook-felhasználók személyes adatai juthattak véletlenül az utóbbi években harmadik fél – jellemzően hirdetők – kezébe a Symantec biztonsági cég szerint.

MNO
2011. 05. 11. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biztonsági szoftvereket gyártó vállalat hivatalos blogján azt közölte, hogy illetéktelenek kezébe kerülhettek személyes információk – profilok, fényképek és csevegések tartalma. A Symantec becslései szerint 2011 áprilisáig közel százezer alkalmazás révén vált lehetővé a szivárgás. A külső felek ugyanakkor talán nem voltak tudatában annak, hogy hozzáférésük van fontos információkhoz. A világ legnagyobb közösségi portálját értesítették az ügyről, a Facebook meg is erősítette az adatszivárgást – írta a biztonsági cég, megjegyezve, hogy a portál „lépéseket tett az ügy megoldására”.

A Facebook szóvivője ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy a Symantec jelentése néhány helyen pontatlan, és a közösségi oldal saját vizsgálata nem szolgált bizonyítékkal arra, hogy a felhasználók személyes adatai illetéktelen kezekbe jutottak. Közlése szerint a Symantec jelentése azt is figyelmen kívül hagyta, hogy a hirdetőket és fejlesztőket szerződés köti, amely megtiltja számukra, hogy az oldal elveivel össze nem egyeztethető módon használják a tagokról szerzett információkat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.