Al-Kaida: a „legrosszabb” még hátravan

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet arab-félszigeti ágának (AQPA) vezetője figyelmeztette az Oszama bin Laden haláláért felelős Egyesült Államokat, hogy a „legrosszabb” még hátravan – közölte szerdán az iszlamista internetes fórumokat figyelő SITE amerikai központ.

MNO
2011. 05. 11. 8:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az amerikaiak megölték a sejket (…), de tudniuk kell, hogy a dzsihád parazsa most sokkal jobban izzik, mint amíg életben volt (bin Laden)” – hangsúlyozta Nászer al-Vahajsi a szélsőséges portálokra feltett üzenetében. „Ne gondolják, hogy az ügy ezzel le van zárva (…) az, ami most következik, még sokkal rosszabb lesz, az, amire ezután számíthatnak, erőteljesebb és ártalmasabb lesz” – mutatott rá az AQPA irányítója.

„Még meg fogják bánni (amit tettek), és vissza fogják sírni” azokat a napokat, amikor Oszama bin Laden még élt – tette hozzá. Az Arab-félsziget al-Kaidája a nemzetközi terrorhálózat jemeni és szaúd-arábiai ágának egyesüléséből született 2009-ben.

A szervezetnek tulajdonítják a 2009 karácsonyán a Delta Airlines amerikai légitársaság Amszterdam és Detroit között közlekedő repülőjáratán végrehajtott (sikertelen) merényletkísérletet, és tőlük származtak azok a csomagbombák is, amelyeket 2010. október végén Jemenből próbáltak az Egyesült Államokba eljuttatni, de végül a dubaji és a nagy-britanniai hatóságok feltartóztatták azokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.