„Állami kontroll nélkül veszi el az emberek pénzét”

A szerencsejáték-szabályozási rendszer teljes felülvizsgálatát kezdeményezi a kormánytöbbség – közölte a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 05. 02. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János a Fidesz–KDNP frakcióülése után azt mondta: komoly társadalmi kihívásnak tekintik – különösen a halmozottan hátrányos helyzetű térségekben – azt a játékgép-, pénznyelőautomata-ipart, amely „állami kontroll nélkül veszi el az emberek pénzét, és fosztja meg az államot adóbevételektől”. „Ennek az egész iparnak, piacnak az újraszabályozását maximálisan támogatjuk” – hangsúlyozta, megjegyezve, a kormány már folytat vizsgálatokat az ügyben.

A politikus tájékoztatott arról is, hogy az új alaptörvényhez kapcsolódó sarkalatos törvények közül még július 11-ig, a rendkívüli ülésszak végéig megtárgyalhatja a Ház az Állami Számvevőszék jogállásával, a nemzeti kisebbségekkel, az egyházakkal, a családvédelemmel, a közpénzfelhasználással, valamint a rendkívüli helyzetekkel kapcsolatos szabályozást. Várhatóan megkezdődik az egyeztetése az Országgyűlésről szóló törvénynek és a választójogi szabályozásnak is, ám ezeket – hasonlóan az önkormányzati törvényhez és az igazságszolgáltatás reformjához – csak az őszi ülésszakon fogadja majd el a Ház – közölte.

Lázár János beszámolt arról is, hogy a Fidesz támogatja a büntető törvénykönyv szigorítására vonatkozó és a közrenddel kapcsolatos jogszabály-módosításokat. Ezek szerinte megfékezhetik a kialakulóban lévő „egyenruhás bűnözést”.

A frakcióvezető kérdésre szólt a képviselői költségtérítés várható átalakításáról is. A tervek szerint – ismertette – a képviselők semmilyen pénzbeli költségtérítést nem kapnának, és a magyar közigazgatási és kereseti viszonyoknak megfelelő, „az ügyek viteléhez szükséges, független” munkabérre lennének jogosultak. Az előterjesztést várhatóan egy-két héten belül megteszik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.