Arn tovább menetel Rómában

Arn Gréta – sok hibával tarkított mérkőzésen – 6-4, 6-4-re legyőzte az olasz Alberta Briantit a római salakpályás tenisztorna női versenyének szerdai játéknapján, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

MNO
2011. 05. 11. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista 48. helyén álló Arn a 16 között a nyolcadikként kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska és az orosz Jelena Vesznyina párharcának győztesével találkozik a viadal honlapja szerint.

A szerdai meccsen Arn – aki hétfőn a ranglistán 13. orosz Szvetlana Kuznyecovát búcsúztatta 3 óra 22 perces csatában – az első adandó alkalommal elvette a szabadkártyával indult riválisa adogatását, ám utána Brianti is megtette ezt. Arnban azonban volt erő, és végül – egy újabb brékkel – 6-4-re nyerte az első játszmát.

A folytatásban a világranglistán 65. helyen álló hazai játékos vette el a magyar teniszező szerváját, de jött az egyenlítés 3-3-nál. Újabb brékkel, 5-3-nál Arn a mérkőzésért adogatott, ám nem tudott élni a lehetősséggel. 5-4-nél Brianti adogatott, de elveszítette a játékot, így 1 óra 25 perc alatt Arné lett a meccs.

Eredmény: nők (2,05 millió dollár összdíjazás):

2. forduló (a 16 közé jutásért):
Arn–Brianti (olasz) 6-4, 6-4.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.