Az Aranycsapat hátvédje hazatér Kőszegre

Hazatérte után újratemetik Lóránt Gyulának, a legendás Aranycsapat egykori középhátvédjének hamvait pénteken szülővárosában, Kőszegen – tájékoztatták az MTI-t a temetés és a tiszteletére rendezett emlékünnepségek szervezői.

MNO
2011. 05. 11. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lóránt Gyula 37 alkalommal volt tagja a magyar válogatottnak, 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok lett, 1953-ban szerepelt az évszázad mérkőzésén és az 1954-es világbajnokság döntőjében is. 1981-ben a görögországi Szalonikiben hunyt el, ahol a PAOK vezetőedzője volt. Földi maradványait a németországi Endingenben temették el, hamvait felesége és lánya kezdeményezésére hozták most haza.

A sportoló urnáját előbb a kőszegi temetőben ravatalozzák fel, ahol tisztelői reggel nyolc órától róhatják le kegyeletüket, eközben a Jézus Szíve-templomban emlékező gyászmisét tartanak. A búcsúztató és Lóránt Gyula hamvainak temetése – családtagjai mellett várhatóan neves sportolók és közéleti személyiségek részvételével – délelőtt 10 órakor kezdődik a kőszegi temetőben.

11 óra 30 perckor a városi múzeumban, a Tábornokházban Lóránt Gyula-emlékkiállítás nyílik, a róla elnevezett kőszegi sporttelepen pedig tiszteletére öregfiúk-mérkőzések kezdődnek, játszik a magyar válogatott, a Budapesti Honvéd, a Haladás VSE és a Kőszegi SE is. A találkozók szünetében adják át az I. Lóránt Gyula Utánpótlás Kupa díjait. A szülővárosában zajló megemlékezések a Lóránt Gyula Sporttelepen érnek majd véget emlékművének megkoszorúzásával.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.