Az olcsóbb megoldást választják

A casco nélkül autózók fele a magas díjakra, harmaduk pedig az autó korára hivatkozva nem köt casco biztosítást járművére – közölte a Kotelezo.hu internetes szakportál a több mint 20 ezer aktív internetfelhasználó körében elvégzett felmérésének eredményét az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 10. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Biztosítók Szövetsége adatai szerint a múlt év végén 4 millió 76 ezer autós rendelkezett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb), míg cascót csak az ötödük, 799 ezer kötött. A felmérésben szereplő aktív internethasználók körében 30 százalékos volt a cascóval rendelkezők aránya.

A casco biztosítást elutasítók gyakran hivatkoztak még a biztosító fizetési hajlandóságára – pontosabban annak hiányára –, illetve az egyéb okok között a magas önrészt, valamint azt említették, hogy saját hibájukból úgysem okoznak kárt. A valóság ezzel szemben az, hogy a casco díjak az utóbbi három évben 40 százalékkal estek. Az ilyen biztosítással rendelkezők 34 százaléka viszont nem ellenőrizte azt, hogy tudná-e újrakötni a cascóját, jelentősen alacsonyabb díjjal. Miután a biztosító a casco alapján a kocsi piaci árát téríti, az időben előre haladva egyre csökken ez az összeg. Ezért a biztosítók is piacra léptek az autó életkorához igazodó olcsó biztosítással, de ezt jelenleg csak a saját kgfb-szerződéseik mellé kínálják.

A megkérdezettek 28 százaléka választaná az extra szolgáltatást nyújtó, de drága terméket. A felmérés megrendelőjét, a Kotelezo.hu internetes szakportált a független biztosításközvetítő társaság, a Famillio Kft. működteti. A cég a Generali vállalatcsoport tagja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.