Bajnai elmenekült a Sukoróra vonatkozó kérdések elől

Több kormány egymásra halmozott hibái sodorták 2008-ra az összeomlás szélére Magyarországot – Bajnai Gordon az államadósság növekedését vizsgáló parlamenti albizottság előtt fogalmazott így. A kormányfő az ülést követően a hírTV Sukoró-ügyben feltett kérdései elől elmenekült.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/787642" target="_blank">• Bajnai: A korábbi kormányok hibái mélyítették el a válságot + Képriport</a></strong>

MNO
2011. 05. 31. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A grémium előtt Bajnai azt mondta, a 2001 és 2008 között működő kabinetek miatt jutott oda az ország, hogy az általa vezetett kormánynak 2009 tavaszán azonnal helyre kellett állítania az egyensúlyt, és a külföldi befektetők bizalmának visszaszerzése miatt hosszú távú lépéseket kellett hoznia.

– Ezek a hibák, amelyekről itt beszéltem és amelyek egymásra épültek, egymásra rakódtak éveken keresztül, egyenként valószínűleg egyik sem okozta volna Magyarország súlyos válságát. Ha csak egyet vagy kettőt követnek el ezek közül az egymást követő kormányzatok 2001-től, akkor valószínűleg Magyarország nem került volna ekkora bajba. De mivel ezek egymásra rakódtak és a bátorság – mondhatom talán úgy, a politikai bátorság, a szembenézés bátorsága – hiányzott, ezért ezek a hibák együttesen elég nagy bajba, válságba, az összeomlás küszöbére sodorták Magyarországot 2008 őszén – jelentette ki Bajnai Gordon.

A sukorói telekügyletről viszont hallgatott. A Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere, későbbi kormányfő a bizottsági meghallgatás után nem volt hajlandó a kaszinóberuházásról beszélni, és nem adott választ arra sem, hogy számít-e idézésre a jelenleg is tartó nyomozásban.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.