Bélyegre került a csodagól

Bélyegen is megörökítették azt a gólt, amelyet Mikael Granlund, a finn jégkorong-válogatott csatára szerzett az oroszok elleni világbajnoki elődöntőben.

MNO
2011. 05. 31. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi szövetség honlapjának keddi híradása szerint a Finn Posta így is szeretne megemlékezni arról, hogy a csapat 1995 után ismét vb-aranyérmes lett. A május 13-i, pozsonyi találkozón a lendületesen korcsolyázó Granlund a kapu mögött a bot tollára vette a korongot – már ez is bravúrnak számít –, majd a levegőben a léc alá kanalazta. A 75 eurócentért kapható bélyegen Granlund látványos mozdulata után a korong már a kapuban van, Konsztantyin Barulin kapus pedig térdel. A finnek a szlovákiai vb döntőjében később az ősi rivális svédeket verték 6–1-re.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.