Bin Laden egyik fiának nyoma veszett az akció után?

Oszama bin Laden egyik fiának nyoma veszett azután, hogy egy amerikai kommandó a múlt héten rajtaütött a terroristavezér rejtekhelyén – állították kedden pakisztáni biztonsági tisztségviselők az amerikai ABC Newsnak.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/783172" target="_blank"><strong>• A rendőrökkel való tűzharchoz is elég erős volt az egység</strong></a>

MNO
2011. 05. 10. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A névtelenül nyilatkozó informátorok Bin Laden pakisztáni őrizetben lévő három özvegyének vallomására hivatkozva állították, hogy az al-Kaida vezetőjének egyik, mindeddig beazonosítatlan fia eltűnt az akció nyomán. A korábbi híradásokból az derült ki, hogy a rajtaütés közben az amerikaiak lelőtték a terroristavezér Kálid nevű fiát és a halott Bin Ladenen kívül senkit sem hoztak el a helyszínről.

„Súlyos bűnt követett el az USA”

Az al-Kaida szerint az Egyesült Államok „nagy hibát” és „súlyos bűnt” követett el Oszama bin Laden meggyilkolásával, és felszólítja a muszlimokat, hogy bosszulják meg halálát. Az internetre feltett nyilatkozatában az al-Kaida hivatalos hírforrása, az al-Fadzsr figyelmezteti az amerikaiakat, hogy a Bin Ladennel végzett május 2-i hadművelet „árát ők fizetik majd meg”.

Tudomásul veszi, hogy Barack Obama amerikai elnököt „védi a hadsereg”, de megkérdi az amerikaiaktól, hogy „ki fog benneteket megvédeni támadásunktól?” Felszólítja a muszlimokat, hogy nyerjenek erőt Bin Laden halálából, hogy végrehajthassák a támadásokat – olvasható a radikális közleményeket figyelő SITE Intel csoport kedden publikált átírásában. A nyilatkozatot hétfőn több iszlamista szélsőséges honlap is közzétette.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.