Bizonyítékot akar a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bizonyítékokat vár az angol szövetségtől (FA) és a Sunday Times című újságtól a négy FIFA-tagot érintő, kedden kirobbant újabb korrupciós ügyben. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/783157" target="_blank"><strong>• Korrupciós vádak FIFA-funkcionáriusok ellen</strong></a>

MNO
2011. 05. 11. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Triesman, az FA korábbi elnöke úgy nyilatkozott, hogy a trinidadi Jack Warner, a brazil Ricardo Teixeira, a paraguayi Nicolas Leoz és a thaiföldi Worawi Makudi különféle szívességeket kért azért cserébe, hogy a 2018-as vb-re kandidáló Angliát támogassa szavazatával. Triesman a szigetországi pályázat elbukását vizsgáló parlamenti bizottság előtt kedden közölte: Warner 2,5 millió fontot kért a voksért – amelyet Triesmanen keresztül kapott volna meg egy iskola -, Leoz lovagi rangra tartott igényt. Teixeira megkérdezte, hogy „és Önök mit tudnak értem tenni?”, míg Makudi a tervezett Thaiföld–Anglia mérkőzés televíziós közvetítési jogait követelte magának.

„Hamarosan a FIFA elé tárom a bizonyítékaimat” – jelentette be Triesman. A 2018-as vb rendezési jogát végül Oroszország nyerte el a decemberi szavazáson, Anglia már az első körben kiesett mindössze két vokssal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.