Bodzáért indultak, vas lett belőle

Május 27-én a késő délutáni órákban egy cég vezetője szokásos ellenőrzését végezte Vatta és Csincse település között egy tanyán. A helyszínre érve az épület előtt egy idegen személygépkocsit talált, melybe az épületből származó vasanyagok voltak bepakolva.

MNO
2011. 05. 31. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisvártatva szembetalálkozott két férfival is, akiknél egy zsákban szintén vaselemek voltak. Kérdésére azt felelték, hogy nem tudták, hogy nem szabad a telephelyről a vasakat elvinni. Az ügyvezető értesítette a rendőrséget, s a járőrök megérkezéséig visszatartotta a gyűjtögető apát és fiát – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának közleményében.

A rendőri intézkedés során derült ki, hogy a 43 éves apa tulajdonképpen eredetileg bodzát akart szedni, és a fiával már kora délután kivitette magát a tanyára. Azért „biztos, ami biztos alapon” egy zsákban magával vitt erővágót, kalapácsot és feszítővasat is. Nem hiába, hiszen a betonba rögzített jászolkarikákat nem kis munka volt megszerezni. A lopással és rongálással okozott kár körülbelül 80 000 forintra tehető. Az apa és fia ellen kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.