Botrány készül: meglátogatja a munkásokat a román kormányfő

Emil Boc román miniszterelnök csütörtökön készül meglátogatni a Munka sugárút és Apahida közötti bekötőúton dolgozó munkásokat; az eredeti tervek szerint az említett szakaszt május végéig kellene átadni. <br />

MNO
2011. 05. 11. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államfő elégedetlen területtulajdonosokkal találkozhat, ugyanis az út által elfoglalt földrészeket még nem fizették ki. A kivitelező cég vezetői elrendelték a munkálatok felgyorsítását, hogy mire Boc látogatóba érkezik, le legyen öntve az út alaprétege.

Korábban a kifizetetlen földtulajdonosok többször is leállították a munkálatokat abban a reményben, hogy megkapják kártérítésüket, azonban mindeddig nem jártak sikerrel. Az út építése 2006-ban kezdődött, és eredetileg 14 hónap alatt tervezték befejezni, azonban kerethiány miatt többször is le kellett állítani a munkálatokat. A befektetés teljes értéke 16 millió lejre rúg.

(paprikaradio.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.